Испечатете ја страната

Трофеи

Клубот во својата историја има освоено шест титули во македонската кошаркарска лига во рамките на СФР Југославија (1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1979), седум по осамостојувањето на Македонија (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), како и девет трофеи Купот на Македонија (1996, 1997, 1999, 2000, 2012, 2013, 2014, 2016, 2018).

Шампиони за сезона 2011/2012

Шампиони за сезона 2011/2012
МЗТ Скопје Аеродром - Фени Индустри (4-1)
Кавадарци

Куп на Македонија 2012

Куп на Македонија 2012
МЗТ Скопје Аеродром 84-66 Фени Индустри
Скопје 

Куп на Македонија 1999

Куп на Македонија 1999
МЗТ Бос Скопје - Николферт 78-73 Гостивар
Кавадарци

 

Куп на Македонија 1997

Куп на Македонија 1997
МЗТ Скопје 92-86 Тиквеш Кавадарци
Радовиш

 

Куп на Македонија -1996

Куп на Македонија -1996
МЗТ Скопје 69-64 Годел Работнички
Скопје