Испечатете ја страната

Демант на написите за наводните промени во буџетот на МЗТ Скопје

2017 20 Дек

Помалку шокантно и изненадувачки ни делуваа написите во медиумите изминативе денови околу средствата со кои МЗТ Скопје ќе располага во 2018 година. Тоа особено се однесува на делот за парите кои клубот ќе ги добие од општина Аеродром како и за нашиот вкупен буџет, кој наводно би бил двојно помал од претходно и во однос на најголемите конкуренти.

Сакаме веднаш и остро да ги демантираме сите. МЗТ Скопје од општината Аеродром ќе добие 200.000 евра, што е идентична сума како и неколку години наназад.

Но, тоа нема да бидат единствените пари кои би ги имале на располагање во следната година, бидејќи клубот има договори за спонзорство и за донации со повеќе компании. Наша намера за во иднина е намалувањето на финансиската зависност од општината за потсетување, е сопственик на акционерското друштво под кое функционираме.

На крајот, би им порачале на сите душегрижници дека МЗТ Скопје Аеродром и во следната година на располагање ќе има доволен буџет за остварување на амбициите, кои секогаш се највисоки. А, тоа значи атака на двата трофеја на домашна сцена, како и што е можно подобар настап во регионалната АБА-лига, каде што долги години сме олицетворение на сѐ што е добро во македонската кошарка.