Испечатете ја страната

Талентите на МЗТ Скопје Аеродром ќе играат во јуниорската лига на АБА!

2017 22 Јун

Селекцијата на МЗТ Скопје Аеродром за играчи до 19 години и официјално се пријави за настап во новоформираната јуниорска лига на АБА, која се очекува да стартува во текот на претстојната сезона.

Тоа ќе биде одлична можност за талентите од нашиот клуб да ги одмерат силите со најдобрите врсници од просторот на поранешна СФР Југославија и да одиграат 10-14 натпревари преку кои ќе добијат шанса за надградба и напредок. Засега не е дефиниран принципот според кој ќе играат јуниорските тимови, но тоа најверојатно ќе биде со поделба во две групи и со играње секој со секого на два турнири кои ќе бидат одиграни на различни места.

Конечниот број екипи што ќе учествуваат во новата У-19 лига на АБА ќе биде познат на почетокот од следниот месец, по што ќе биде објавен изгледот на групите и начинот на кој ќе се игра. МЗТ Скопје Аеродром воедно изрази желба и подготвеност да биде домаќин на еден од турнирите во групната фаза.